Activiteiten in de omgeving


Le Vertige ligt in een van de grootse natuurparken in Frankrijk;  "Livradois-Forez", in het departement
Puy-de-Dôme in de regio Auvergne. In de Lonely planet genoemd als  'Miskend juweeltje' en de 'de best of ten in 2016'.

De Auvergne ligt ongeveer 400 km onder Parijs en bestaat uit4 departementen; de Cantal, de Allier, de Haut-Loire en de al genoemde Puy-de-Dôme.
Samen bieden zij een prachtig en afwisselend landschap met rivieren, bossen, weilanden, vulkanen,bergen, meren en authentiek Franse steden en dorpen. Vooral ruimte en natuur zijn hier overvloedig aanwezig. De Auvergne is ongeveer net zo groot als Nederland, maar er wonen slechts 1 miljoen inwoners. Het grootste deel daarvan woont in de steden Issoire en Clermont-Ferrand.

De Auvergne is de schoonste streek van Frankrijk en voorziet Frankrijk voor een groot deel van drinkwater. In de Puy-de-Dôme zijn 2 natuurparken. In het westen ligt het Parc des Volcans, met meer dan 80 ronde vulkanen en kraters. In het oosten ligt het Parc Livradois-Forez, waar ons dorp Echandelys ligt. Le Vertige ligt op 800 meter van de dorpskern van Echandelys, waar een slechts een café/ restaurant, kerk en een handvol huizen te vinden zijn. De tuin en de natuurcamping grenzen direct aan de bossen en de velden. Het terrein van Le Vertige biedt een schitterend uitzicht op het gelaagde landschap en op de de vulkaantop waar de streek zijn naam aan dankt: Puy-de-Dôme.

In de directe omgeving van Le Vertige vindt u de Franse campagne met veel wandel- en fietspaden en schilderachtige dorpen en kastelen. U kunt hier uren wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen. Le Vertige is tevens een uitvalsbasis voor een bezoek aan een aantal steden. Issoire met een prachtige Romaanse kerk, Clermont-Ferrand met de zwarte basiliek. Ambert met de gezellige weekmarkt en Billom met zijn middeleeuwse straatjes. Meer naar het zuiden vindt u Chaise Dieu, een abdij uit de 12e eeuw en Le Puy en Velay met zijn bijzondere architectuur.

In de zomer zijn er wekelijks rommelmarkten in de buurt, waar u, zeker als het om een "echte"
vide-grenier gaat, iets leuks op de kop kunt tikken.

Na een hele dag onderweg te zijn geweest is het weer heerlijk om van de rust en stilte op Le Vertige te genieten!