Chambres d'Hôtes, Vakantiewoning en Natuurkampeerterrein in de Auvergne.

 


Le Vertige is een domein met een bijzonder charmante chambres d'hôtes, een vrijstaande vakantiewoning en een prachtig, weids opgezet natuurkampeerterrein midden in de Auvergne, in het grootste natuurpark van Frankrijk, Livradois-Forez. Hier vindt u de natuur zoals het zijn moet. Het huis is omringd door de tuin en de fruitboomgaard die  als vanzelf overgaan in de aangrenzende natuur, velden en bossen. Vanaf het terrein heeft u een prachtig uitzicht op de Puy-de-Dôme, de Chaine des Puys, het gelaagde landschap en de 800 meter verderop gelegen dorpskern van Echandelys. Direct vanaf het terrein kunt u vele wandelingen en/of fietstochten maken, u vindt natuur, stilte, ruimte en de authentiek Franse cultuur met zijn schilderachtige dorpjes. Vanuit Echandelys kunt u dagtochten maken naar de steden Puy en Velay, Chaise Dieux, Issoire, Ambert, Clermont Ferrand en natuurlijk de vulkanen om 's avonds weer te genieten van de rust en comfort van Le Vertige.

Le Vertige is een sfeervol verbouwde boerderij. De inrichting van het huis kenmerkt zich door een combinatie van authentieke elementen, op een originele manier hergebruikte materialen en meubilair en details uit de jaren '50, '60 en '70.  De "chambres d'hôtes" heeft vijf verschillende kamers die allen comfortabel zijn. In de gemeenschappelijke ruimte is gelegenheid tot het zetten van koffie of thee en er is ook een koelkast. Duurzaamheid, gastvrijheid en een ongedwongen sfeer staan hoog in het vaandel.

Het kleinschalige natuurkampeerterrein is gesitueerd op een groot terrein (2ha) tegen de heuvel en heeft 6 riante plaatsen. Het sanitair is nieuw en ruim opgezet. Ook kunt u terecht in onze volledig ingerichte caravan, geschikt voor 2-4 personen. Bij slecht weer is de vintage- ingerichte hooizolder met vinylhoek open. Deze sfeervolle ruimte biedt eveneens een zee aan ruimte om cursussen te geven en muziek of theater te maken.

Aan de rand van het terrein van Le Vertige staat een vrijstaande vakantiewoning met grote boomgaard. Het huis is geschikt voor 5 personen en heeft 3 slaapkamers. In het midden van de woonkamer staat een authentieke schouw met houtkachel. De keuken is open en compleet ingericht.

Het terrein dat om het huis ligt, kent vele plekjes waar u zich terug kunt trekken en heeft ook een gezellig overdekt terras, waar men elkaar kan ontmoeten. Op de zonneweide vindt u een klein zwembad met een doorsnede van 4 meter, een aantal ligbedden en de hangmat. Verder is er op Le Vertige een vuurplaats, een brocante, een badmintonveld en een tafeltennistafel aanwezig.

Onze  gasten van de chambres d'hôtes, de vakantiewoning en van het  natuurkampeerterrein kunnen gebruik maken van de "table d'hôtes". We bereiden de maaltijden met veelal biologische producten uit de Auvergne en uit eigen moestuin. Het ontbijt en het diner worden opgediend op het terras, de prachtige vintage-hooizolder of onder de grote lindeboom. En bij slecht weer in de riante woonkamer waar we de houtkachel voor u aansteken. De maaltijden worden vaak omlijst met live-muziek. 

Wij heten u van harte welkom op Le Vertige.

Hartelijke groet van Gerda en Cees

                   

                
Voor ons Corona-beleid klik hier

Klik op de foto's voor meer info over het natuurkampeerterrein, de vakantiewoning of de chambres d'hôtes.

      Chambres d'Hôtes

       Natuurkampeerterrein

             Vakantiewoning