Creatief en Intuïtief Schrijven

Creatief en intuïtief schrijven is schrijven vanuit je hart. Zonder al te veel nadenken schrijf je de woorden op papier. De korte, inspirerende opdrachten die gebruikt worden, dagen je uit om aanwezig te zijn in het nu én aandacht te schenken aan wat belangrijk voor je is. Creatief en intuïtief schrijven zal je verrassen en verrijken!


Meditatie


Shinrin-Yoku

Shinrin-yoku  is “het inademen van de atmosfeer van het bos”. Vaak wordt dit los vertaald naar “bosbaden”. Het concept ontstond in de jaren tachtig in Japan, als onderdeel van de preventieve geneeskunde van het land. Het idee? Wandelen in een bosrijke omgeving brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Daardoor kunnen verschillende ziektes sneller genezen of soms zelfs voorkomen worden. Shinrin-yoku is dus een erg bewuste manier van wandelen in het bos. Bij een therapeutisch bosbad letten wandelaars bijvoorbeeld op hun ademhaling, luisteren ze enkele minuten naar de geluiden van het bos en nemen ze de tijd om de omgeving op zich in te laten werken. In die zin is het bosbad een vorm van mindfulness en meditatie, met soortgelijke lichamelijke effecten.


Muziek

Muziek is er vaak op Le Vertige, rond het kampvuur of tussen de gangen van de maaltijden. Tijdens de verwonderweek hebben we ook een sing-along-avond, waarbij er samen gezongen wordt. Er is ook een mogelijkheid om samen met Cees het door jou geschrevene, muzikaal te ondersteunen en uit te voeren. In plaats van dit onderdeel kun je er ook voor kiezen om een schilderij met natuurlijke pigmenten te maken, dit wordt georganiseerd door Gerda.


De maaltijden

De maaltijden worden met zorg en liefde gemaakt met veelal groenten uit eigen tuin of biologisch gekweekt in de Auvergne. Gerda houdt rekening met dieetwensen en weet ook voor die mensen een heerlijke maaltijd te bereiden. Er zijn zes maaltijden bij deze week inbegrepen, de zaterdagavond is naar eigen wens in te vullen. Tijdens het ontbijt hebben we onder andere heerlijk zelfgebakken waltdorfbrood, brood van de plaatselijke bakker en eitjes van de buren. De lunch bestaat uit een eenvoudige smaakvolle soep of salade met brood. Bij het driegangendiner 's avonds is de wijn en de koffie/thee inbegrepen.


De Stilte

De stilte is soms adembenemend op Le Vertige. De plekjes die het terrein en het huis bieden om je terug te trekken en van deze stilte te genieten zijn er volop.


Gezellig Samenzijn

Gezellig samenzijn kan altijd op de plekken die zich daarvoor lenen en natuurlijk tijdens de maaltijden.

.